Varam, zetelfabrikant met een lange, familiale traditie

Zetelfabrikant Varam is geen eendagsvlieg, maar een gevestigde waarde in de sector van de zitmeubelen. Het begon in 1948 met de overname van zetelatelier ‘La Meninoise’ door de broers Pierre en Regis Vanraes. Later doopten ze hun bedrijf om tot Varam. Meteen de start van een opmerkelijke traditie in kwalitatieve zitmeubelen, zetels en fauteuils. Een traditie die reeds 60 jaar in stijgende lijn wordt voortgezet.

Varam zitmeubelen, waar de professionele klant op de ereplaats zit

Met ongeveer 20 medewerkers en enkele solide buitenlandse partners richten wij ons als zetelfabrikant exclusief tot de professionele meubelhandelaars in België. Dit segment staat voor 60% van onze afzet. Maar ook in Nederland, Frankrijk en Zwitserland vinden onze zetels en fauteuils via de betere meubelhandelaar hun weg naar de veeleisende consument. Bij Varam mikken we op langetermijn partnerships waarbij de professionele meubelhandelaar in de watten wordt gelegd.

Varam, tijdloze zitmeubelen dankzij trendoverschrijdend design

Creativiteit, niet enkel in de vormgeving maar ook op vlak van organisatie en productie, is nog steeds onze groeimotor als zetelfabrikant. Naast de moderne “overgestoffeerde” zitmeubelen bieden we ook een collectie stijlvolle salons, zetels en fauteuils in kwaliteitsleder aan. Een eigentijdse en uitgebreide keuze waarmee u als meubelhandelaar het verschil kunt maken.

Varam, zetels en fauteuils van een onberispelijke kwaliteit

Voor al onze zitmeubelen, zetels en fauteuils gebruiken we uitsluitend streng geselecteerde grondstoffen van zeer betrouwbare leveranciers. Aanhoudende testen en controles van het leder en de stoffen, een uitgekiend productieproces en de toewijding van vakbekwame, kwaliteitsbewuste medewerkers... dit zijn slechts enkele waarborgen die wij als zetelfabrikant aan de veeleisende meubelhandelaar te bieden hebben.