Ruim aanbod stoffen en lederen bekledingen

Varam selecteert heel zorgvuldig de fabrikanten van zijn stoffen en lederen bekledingen, want alleen met de beste kwaliteit nemen we genoegen. In de beschrijving van elke collectie leest u welke stoffen beschikbaar zijn en of ook een lederen afwerking mogelijk is. Bovendien geven we voor elke stof informatie over de slijtvastheid volgens de Martindaletest en de kleurechtheid.

Ons leder

We werken uitsluitend met soepel rundsleder van 1,3 tot 1,5 mm dik. Met de juiste behandeling zorgen we ervoor dat het zijn mooie structuur lange tijd bewaart en altijd aangenaam blijft aanvoelen. Wist u trouwens dat leder heel gemakkelijk te onderhouden is? Gebruik een zuiver goed vochtig doek voor een wekelijkse onderhoudsbeurt en bescherm het tegen zonlicht.

Royal
Group 89

Microvezelstoffen

Deze enorm slijtvaste stoffen zijn gemaakt van uiterst dunne synthetische vezels die door een vernuftig scheikundig proces met elkaar verbonden zijn. Ze voelen heel zacht aan en hebben een warme uitstraling. Omdat ze verkrijgbaar zijn in alle denkbare kleuren, bieden ze heel wat creatieve mogelijkheden. De vorming van een zitspiegel is niet uitgesloten, maar huisdieren zullen er niet gemakkelijk lusjes in maken.

Alabama Texas Dakar
Alabama 1
Alabama2
Texas
Dakar
Dakar1

Fijngeweven stoffen met natuurlijke look

Deze weefsels gebruiken verschillende garendiktes en kleurschakeringen met een krachtige, exclusieve uitstraling als resultaat. Ze passen prachtig in een klassiek interieur, maar geven ook moderne meubelen een bijzondere toets. Omdat er hele fijne draden gebruikt worden, is de stof bestand tegen lusvorming. Bovendien vormt zich zelfs bij intensief gebruik geen zitspiegel.

Neptune Sneak Bermuda
Neptuna2
Neptune1
Sneak
Bermuda

Geweven stoffen: chenille

Chenillegaren bestaat uit twee synthetische draden die om elkaar gesponnen worden. Daarbij ontstaan fijne haartjes die door de gesponnen draden stevig worden vastgehouden. Dat garen wordt plat en vast geweven tot een scheur- en schuurvaste, vaak zware stof. Door de haartjes zien deze hoogwaardige stoffen er zacht en wollig uit, met een glamoureuze fluweelglans.

Apollo Sneak Climat Holly Brego
Apolo1
Apolo2
Sneak
Climat
Climat2
Varam Holly 1
Varam Holly 2
Brego
Brego2

Geweven stoffen: bouclé

Deze veelzijdige, stoffen zijn gemaakt van oneffen wol- of polyestergarens. Daardoor lijkt het alsof er lusjes in zitten, of 'boucles' in het Frans. Ze worden ook wel eens 'Chanel-stof' genoemd, naar de beroemde jasjes van de gelijknamige modeontwerpster. Ze zijn heel sterk en kreuken nauwelijks. Uw garantie voor een tijdloos resultaat.

Alpine Mouton
Alpine
Varam Mouton 1
Varam Mouton 2

Grofgeweven structuurstoffen

Het verschil met de fijngeweven stoffen is dat hier dikkere draden gebruikt worden, die minder strak aangehaald zijn. Die techniek geeft een rijk gestructureerd 3D-effect, dat er stoer uitziet maar zacht aanvoelt. Deze vlakke weefsels gaan lang mee en zijn kleurecht. Er vormt zich geen zitspiegel, maar het is wel opletten voor lusjes. Huisdieren houdt u dus beter op afstand.

Lyn Fast Fuoco Lunar Bjorn
Lynn
Fast
Fast
Lunar
Bermuda

Gebreide stoffen

Gebreide stoffen bestaan uit een min of meer fijn en fragiel, gebreid oppervlak. Ze zijn bijzonder soepel, elastisch en slijtvast.

Blocq Brego
Blocq
Blocq 2
Brego
Brego2

Greencare-stoffen

Onze duurzame optie voor iedereen die om het milieu geeft. De Greencare-collectie is volledig vervaardigd uit gerecycleerd materiaal, zoals upcycled katoen van afgedankte kleding en gerecycleerd petafval. De stoffen zijn allemaal gecertificeerd volgens de GRS, de Global Recycle Standard. Wist u trouwens dat de bekleding van één sofa ongeveer 170 gerecycleerde petflessen bevat?

Climat Holly
Climat
Climat2
1000x1000

Velvet

Kenmerkend voor velvet of fluweel zijn de kleine, uitstekende pooltjes die de stof een luxueuze glans en vleug geven. Tegenwoordig is velvet doorgaans van kunstvezels gemaakt, waardoor de pooltjes minder gemakkelijk plat gaan liggen en de stof minder gevoelig is voor onfraaie afdrukken. Een zitspiegel kan op termijn wel ontstaan, wanneer steeds op dezelfde plek gezeten wordt. Verder is velvet heel onderhoudsvriendelijk en slijtvast.

Adore
Adore1
Adore2

Vlekbestendige stoffen met H2OH!-technologie

De elegante premium bekleding die u onderhoudt met … water. In deze zachte stoffen zit chenillegaren verweven, waardoor ze heel slijtvast zijn. Vlekken zijn dankzij de exclusieve technologie eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek, zonder chemische producten, waardoor het meubel of accessoire extra lang mooi blijft.

Apollo
Apolo1
Apolo2

Maak een afspraak

Bent u als meubelhandelaar op zoek naar een betrouwbare partner? Maak dan zeker een afspraak met een van onze agenten. Samen overloopt u onze uitgebreide collectie zitmeubelen en de talloze opties voor stoffen en lederen bekledingen.